Christy Beaujon

“Toen ik achttien was verhuisde ik vanuit het Caribische gebied naar Nederland. Hier in Europa, zo anders dan mijn geboortegrond Aruba, probeer ik een thuis te maken. Gefascineerd door de zoekende mens en het verlangen onderzoek ik hoe abstracte termen zoals, emotie, onthechting en sfeer met mijn beelden kan communiceren. Het overgrote deel van mijn werk gaat over de zoektocht naar thuiskomst, de onthechting die de zoektocht met zich meebrengt en het verlangen dat eraan ten grondslag ligt. De zoektocht is doordrongen van tegenstrijdigheden, waarbij het ene moment aanvoelt als thuis en het volgende moment bepaald wordt door totale onthechting. Bijna al mijn werk, komt voort uit het feit dat ik leef in Europa, een plek zo verschillend van waar ik vandaan kom.” 

Christy schiet op film, waarna de kleinbeeld negatieven op hoge kwaliteit ingescand worden. Doordat zij met een klein analoog fototoestel op pad is, kan zij middenin haar omgeving staan en het gevoel vastleggen dat op dat moment naar voren komt. Een eilander in Nederland. Misschien één van de weinige momenten dat het kleine Nederland toch even de grote wereld om het het eilandje van Christy is, dat ze altijd als een bubbel met en om haar heen meedraagt.

Ze werkt seriematig, die te zien kunnen zijn als hoofdstukken in haar oeuvre-verhaal. Het samenstellen van een beeldverhaal, een ‘moodboek’, is een belangrijke werkvorm waarin zij scherp kijkt naar hoe de beelden zich onderling tot elkaar verhouden.

 

Klik hierboven op een foto in de slideshow om het te bekijken in de galeriewinkel


Opleiding
2009-2013
Fotografie, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag

Publicaties
2013
Boek ’Concepts of Home’, publicatie in eigen beheer

Collecties
– Kunstcollectie Tweede Kamer: vijf werken, waaronder ’Snowmountain’, ’Blackpool’ en ’Blackbirds’
– Diverse werken opgenomen in privé collecties

Exposities
2013
– Eindexamen expositie KABK FTGRF ZKT, Koninklijke Academie voor de Kunsten Den Haag
2012
– Versus photo, Creatief Warenhuis Hoop, Den Haag

2011
– Een Ogenblik in Overvecht, Galerie treinstation Overvecht Centraal, Utrecht
2010
– The Collective, ACU, Utrecht

www.print-art-read.nl
©2017