[pix_slideshow data_slideshow=’wouter-willebrands’]

 

“Ik probeer de poëzie en sierlijkheid in een wereld die wordt gedomineerd door regels en systemen te vangen. Ik doe dit op een heldere, simpele manier met titels die de link leggen tussen het systematische enerzijds en de sierlijke poëtische laag anderzijds die schuil gaat onder de werkelijkheid. Daarmee laat ik de kijker het bestaan en de schoonheid van die tweedeling zien. Het kan alleen samen bestaan, maar je moet het wel ‘zien’.
Mijn tekeningen hebben drie aan elkaar gekoppelde elementen: een idee, een systeem en informatie. Het proces begint vaak met een idee; meestal iets dat opvalt of mijn aandacht trekt binnen de complexiteit van sociale interactie. Hierna ontwikkel ik een systeem met regels en bepalingen gerelateerd aan het idee. De informatie, vaak willekeurige getallen die speciaal voor dit systeem worden gegenereerd, wordt door het systeem getransformeerd tot acties. De uitvoering van de herhaalde acties is een strijd tussen mens en systeem. Het doel is om de regels van het systeem zo strikt en consistent mogelijk te volgen, maar uiteindelijk zal het altijd de menselijke imperfectie laten zien. Een zorgvuldig gekozen titel koppelt vervolgens het systeem met het idee.”

Wouter zoekt in zijn werken naar orde in de chaos van menselijke (natuurlijke) interactie. Toeval, oorzaak en gevolg, actie en reactie in hoe we met elkaar omgaan. In hoe we elkaars aanwezigheid zo graag willen, nodig hebben; soms gebeurt het, soms niet. We denken dat we gebeurtenissen kunnen voorspellen, onze bewegingen onder controle hebben. In zijn werken is alles geregeld, maar niets is voorspelbaar.
De titel ontwapent vervolgens alles. Een startschot naar verhalen, beelden, geschiedenis, relaties, scènes.
Vol gevoel, geen koude abstractie te bekennen.

Klik hieronder op een werk van Wouter om het te bekijken in de galeriewinkel

 

Lost and found (you)
Lost and found (you)
How birds get lost
How birds get lost
Chasing you, chasing me
Chasing you, chasing me
Friction
Friction
The depths of many marvelous moments seen all at one time
The depths of many marvelous moments seen all at one time
When we fall we scatter
When we fall we scatter

 

[pix_tabs data_active=’1′][ul][pix_tab data_title=”CV”][/ul][pix_tab_content data_title=”CV”]<strong>Opleiding</strong>[br]2009-2013[br]Beeldende Kunst, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag[br][br]<strong>Publicaties</strong>[br]2014 De Grote Haagse Kunstkalender [br][br]<strong>Exposities</strong>[br]31-10-2013 – 03-11-2013 Affordable Art Fair (AAF), Amsterdam[br]14-09-2013 – 26-10-2013 DRAWn to/beTEKENis (Gemak), Den Haag[br]07-08-2013 – 25-08-2013 New Steps, Haagse Kunstkring (HKK), Den Haag[br]07-07-2013 – 13-07-2013 Eindexamen Expo (KABK), Den Haag[br][br]<strong>Collecties</strong>[br]Opgenomen in diverse privé collecties[/pix_tab_content][/pix_tabs]