Print – art – read is geopend!

13 maart 2014
Na veel fijne gesprekken met kunstenaars, gesprekken met experts, schaven aan het concept, gebouw aan de website, maar vooral: na veel besef dat dit is wat ik doe en wie ik ben, totaal. Geen jasje dat ik aantrek, geen trucje dat je leert, waar hart en ziel niet ingestopt hoeft te worden: het zat er al.

Met trots start ik de kunstcollectie met een zestal kunstenaars die ieder een geheel eigen handschrift hebben. Christy Beaujon, Peter de Krom, Roy Soetekouw, Gabi van Ingen, Paul van Wijngaarden en Wouter Willebrands. Samen geven ze een krachtig en divers palet aan de start van deze nieuwe online galerie en viering van goed beeld.

Naast professionele kunst is mijn doel altijd geweest dat er ook voor een paar tientjes een cadeau gekocht kan worden. Voor jezelf of een ander, speciaal gemaakt en nergens anders te krijgen. In lijn met de professionele kunst bestaat de PAR collectie uit werken die voortkomen uit fotografie en grafische kunst. De oorsprong zelfs, in een ouderwetse doka of met een handmatige druktechniek.

Bijzondere kunst of een leuk interieur item. Het één is niet beter of slechter dan het ander, het één is niet ‘hoger’ of ‘lager’ dan het ander. Ze zijn anders. En ze mogen allebei.

 

Als ik straks een mail mag krijgen waarin staat dat iemand zijn kunstcollectie is gestart bij PAR, kan je me van de vloer rapen van blijdschap

 

Print – art – read heeft als doel een kanaal te zijn voor mensen die willen starten met een eigen kunstcollectie. Hier denk je misschien wat langer over na en wil je meer weten over de maker. Overleggen met wie je samenwoont, perfect voor op die ene muur. Iets bijzonders waar er maar een paar van zijn.

Kijk, zie en ga ervan houden. Ik hoop dat je er net zo blij van wordt als ik.

 

 – Janet Keukelaar, oprichter PAR


Wouter Willebrands naar Affordable Art Fair Milaan
Wouter Willebrands naar Affordable Art Fair Milaan
www.print-art-read.nl
all rights reserved: all images and text property of and copywright protected for print-art-read and/or Janet Keukelaar ©2018